باتوجه به اینکه فعالان بخش حملونقل همواره نسبت به بیمه گلایه داشتند، چه تصمیمی برای حل این دغدغه اتخاذ شده است؟
راهاندازی صندوق بیمه رانندگان در قانون توسعه حملونقل پیشبینی شده و باید در مجلس بهتصویب برسد. در صورت تصویب این موضوع، بخش قابل توجهی از مشکلات رانندگان برطرف خواهد شد.
در حال حاضر چه تعداد راننده در کشور مشغول بهکار هستند و این صندوق چه تاثیری بر وضعیت آنها خواهد داشت؟
در حال حاضر حدود ۴۵۰ تا ۴۶۰ هزار راننده در بخش باری و حدود ۸۰ هزار راننده در بخش مسافری برونشهری فعالیت میکنند. با راهاندازی این صندوق، مشکل بیمه نزدیک به ۵۵۰ هزار راننده حل خواهد شد.
در گذشته دولت چه برنامهای برای پرداخت بیمه رانندگان داشت؟
در مقطعی قرار بر این شد که دولت بخشی از بیمه رانندگان را پرداخت کند و سازمان تامین اجتماعی نیز باید پرداخت این سهم بیمه را برعهده میگرفت. هر راننده ماهانه حدود ۲ تا ۳ میلیونتومان بابت سهم بیمه خود میپردازد؛ اما متاسفانه دولت پرداخت سهم خود برای بخشی از رانندگان را انجام نداده است.
وضعیت رانندگان جدید در ناوگان حملونقل جادهای چگونه است؟
متأسفانه درحال حاضر دولت پوشش بیمهای رانندگان جدید را قبول نمیکند. این موضوع باید ساماندهی شود؛ چراکه برخی رانندگان بازنشسته شدهاند یا دیگر فعالیتی در این بخش ندارند؛ اما همچنان تحت پوشش بیمه قرار دارند. باید افراد جدید و رانندگان ناوگان جایگزین شوند و این موضوع در صندوق بیمه رانندگان بررسی خواهد شد.
آیا رانندگان درونشهری هم مشمول این صندوق خواهند شد؟
در قانون توسعه حملونقل عمومی، تمرکز بر رانندگان برونشهری است که باید در صحن علنی مجلس تصویب شود. درصورت تصویب صندوق بیمه رانندگان، درواقع یک صندوق رفاهی برای این قشر ایجاد خواهد شد. باید توجه داشت که رانندگان، چرخ اصلی اقتصاد کشور را میچرخانند و ماموریت مهم رساندن کالاهای اساسی به بازار و مردم برعهده آنهاست. باید به معیشت و بیمه این قشر توجه ویژهای شود. امیدواریم مجلس شورای اسلامی نیز در تصویب و راهاندازی صندوق بیمه رانندگان همراهی لازم را داشته باشد.